Brouwer Groothandelsgroep | Industrierondweg 4 | 8321 EA Urk, Holland
header_fishermans06.jpg

In 1923 stopte Albert Brouwer met de visvangst op de voormalige Zuiderzee en begon hotel Havenzicht op Urk. Zijn zonen Frans en Lucas Brouwer startten in de kelder van het hotel in 1938 met de fabricage van frisdranken, vruchtenwijnen en het bottelen van wijnen en bier. Als basis voor de frisdrankproductie werd water uit Kampen in grote houten fusten aangevoerd, omdat op het (toen nog) eiland Urk geen voor productie geschikte watervoorziening was

De contacten met de stad Kampen waren zodoende gelegd en in 1963 was een verhuizing naar Kampen een feit. Hierna volgde een explosieve groei van de limonadefabriek en de bezorgende drankengroothandel met een agentschap van Heineken voor de hele regio.

De inmiddels derde generatie Brouwer zag tijdig in dat de afzetmarkt en de horeca in snel tempo veranderde en speelde hier op in door de ontwikkeling van diverse andere activiteiten. Met pijn in het hart werd de oorspronkelijke basis van het bedrijf, de limonadeproductie, in 1989 stopgezet.

Vervolgens werd in 1999 de in de regio gerenommeerde drankengroothandel door Heineken overgenomen. Brouwer Groothandelsgroep, met alweer de vierde generatie Brouwer in haar gelederen, is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf met vijf zelfstandig opererende dochterondernemingen: Horecagroothandel Brouwer, Schiava, Visscher Seafood, Slothouber Seafood met het merk Fisherman's Choice® en Brouwer Food Service met de handelsnaam Asia Express Food.

De liefde voor het vak, voor het product, is van alle tijden. Betrokkenheid bij en feeling voor product en kwaliteit en voor de bijbehorende dienstverlening kenmerkt de mensen die bij de Brouwer-bedrijven werken. En met een enthousiast en betrokken team is het plezierig om klanten tevreden stellen.